– Mëso Gjermanisht është një aplikacion falas që ju mundëson të mësoni gjermanisht shpejt dhe me efikasitet.

– Praktikoni të lexuarit, të folurit, të dëgjuarit dhe të shkruarit.
Aplikacioni gjithashtu ofron mundësinë për të dëgjuar fjalinë me zë nga gjermanishtfolësit.
Mësoni fjalë nga të gjitha kategoritë themelore që ju nevojiten për të komunikuar lirshëm në çdo situatë ku ndodheni.

– Alfabeti, numrat, ditët, muajt, stinët …
Mësoni shkronjat e alfabetit gjerman dhe si të shkruani numrat në gjermanisht, ditët e javës, muajt dhe stinët …

– Fjali dhe biseda të ndryshme
Aplikacioni përfshinë përshëndetje të përditshme, komunikim me anëtarët e familjes në shtëpi, pyetje rreth ngrënies në kuzhinë dhe mënyrën se si të shprehni ndjenjat tuaja ndaj të dashurve.
Komunikoni lirshëm me kolegët e punës ose shefin.
Fitoni aftësinë për të komunikuar me shokët e klasës dhe mësuesit në shkollë dhe të bëni pyetje në lidhje me mësimet.
Kur udhëtoni, do të mësoni të pyesni për drejtimet dhe vendet që doni t’i vizitoni. Ju gjithashtu mund të gjeni fjali në lidhje me restorantin dhe hotelin, si të porosisni ushqim, ose të rezervoni një dhomë hoteli dhe të bëni pagesa.
Ju do të mësoni se si të kërkoni ndihmë mjekësore kur shkoni në spital.
Shprehje në lidhje me sportet, blerjet në dyqane dhe më shumë.

– Gramatika
Ju do të mësoni përdorimin e emrave, mbiemrave, ndajfoljeve, paskajoreve dhe shumë rregullave të tjera gramatikore në fjali nga shembujt e ndryshëm në aplikacion.

– Praktikoni leximin
Tregime të ndryshme të cilat mund t’i dëgjoni nga gjermanishtfolësit, të gjithë tregimin, apo secilën fjali ndaras, dhe të praktikoni të lexuarit.

– Ilustrime me foto
Një nga mënyrat më efektive për të mbajtur fjalët në mend është t’i mësoni ato nga figurat.
Aplikacioni ju jep këtë mundësi ku mund të gjeni fjalë që ilustrohen me fotografi

-Teste
Testoni njohuritë tuaja nga lloje të ndryshme të testeve të ofruara nga aplikacioni si: P.sh. kombinimi i fjalëve me të njëjtin kuptim, gjetja e përgjigjes së saktë nga foto, përkthimi i fjalës ose fjalisë, dëgjimi i fjalisë dhe më pas shkrimi i saj, shqiptimi i fjalisë që shfaqet dhe të tjera.

– Sfidoni miqtë
Krijoni një sfidë dhe dërgoni ID-në mikut tuaj që ai do ta përdorë për t’ju gjetur dhe për t’u lidhur me ju. Krijoni kuize me pyetje dhe përgjigje brenda sfidave dhe sfidoni njëri-tjetrin ose komunikoni me njëri-tjetrin në grupe.

-Disa nga kategoritë që mund të gjeni në aplikacion janë:
– Alfabeti,
– Gramatika,
– Numrat,
– Fjalë dhe fjali të përditshme,
– Ditët e javës, muajt, stinët,
– Në shtëpi,
– Në punë,
– Në udhëtim,
– Në restorant,
– Spital,
– Në dyqan,
– Për sportin,
– Ndjenjat,
– Biseda të ndryshme dhe të tjera.

Në Android mund ta shkarkoni duke klikuar në foto më poshtë.

 

  • Share
en_USEnglish